به گزارش تابناک یزد، معاون فنی جهاد کشاورزی اردکان گفت: برای اولین بار کشت آزمایشی گیاه کینوآ در 2.5 هکتار از اراضی منطقه چاه افضل این شهرستان انجام شد.
سید علی حسینی پور افزود: گیاه یادشده با توجه به اینکه در اغلب کشورهای آمریکای جنوبی به جای حبوبات به دلیل مواد مغذی و ویتامین های موجود در آن کشت می شود، اظهار داشت: در این منطقه نیز با توجه به آزمایش هایی که توسط مرکز تحقیقات شوری استان یزد انجام گرفت، مناسب کشت تشخیص داده شد.
حسینی پور افزود: با کشت عمومی گیاه کینوآ، انتظار میرود بیش از پنج تن از این محصول در هر هکتار با قیمت تقریبی 30 هزار ریال برداشت شود.
وی اشاره کرد: یکی از خصوصیات عمده این محصول علاوه بر شوری پسند، طول دوره رشد پایین و مقاومت نسبت به آفات و بیماریهاست.
حسینی پور گفت: کینوآ به خاویار گیاهی شهرت دارد و با توجه به وجود مقدار زیاد آهن، اسید فولیک، کلسیم و اسیدهای امینه برای کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است.
گفتنی است کینوآ گیاهی است که به خاطر دانههای خوراکیاش کاشته میشود. جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی میروید و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است.
این گیاه بومی کوههای آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامینها و امگا ۳ است.
غذاهایی که با کینوآ می توان پخت:
با کینوا Quinoa میتوان انواع غذاهای گیاهی برگر و دلمه و استانبولی و سالاد های گرم و سرد و حتی نان و سوپ و کوکو و شامی و سوپ های گیاهی و گیاهخواری و یا همراه با گوشت و سبزیجات دیگر تهیه کرد .کینوا دارای 9 آمینو اسید اساسی است که آن را به یک پروتئین تمام عیار تبدیل می کند.
از کینوا بعنوان حجم دهنده پروتئینی در سالاد ها و دیگر غذاها میتوان استفاده کرد
تقریبا هرچیزی که با برنج و عدس یا عدس سرخ میتوان تهیه کرد با کینوا هم میتوان تهیه نمود . حتی میتوان آن را داخل آش ها اضافه کرد و یا با آن انواع کیش های غذایی یا ترین های غذایی و سوخاری و ... تدارک دید .