بررسی فیلم کودکی پیامبر اسلام
منبع الهام گيري استورارو جهت ايده هاي فيلمبرداري، نقاشي هاي استاد ايراني، "محمود فرشچيان" است.نام هاي خارجي دخیل در این فیلم، همگي سرشناس و صاحب جايزه اسكار هستند .
کد خبر: ۱۱۰۰۱
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۱ 06 March 2015

محمد رسول الله حاصل حدود 8 سال فعاليت هنرمندان مختلف سينماي ايران و جهان است.اين فيلم بنابه گفته ای با هزينه اي حدود 95 ميليارد تومان (شامل 25 ميليارد ساخت ماكت مكه، مدينه و سرزمين بُصرا كه كليساي بُحَيرا هم در آن است ، 8 ميليارد خريد تجهيزات نوين سينمايي، 16 ميليارد پيش توليد، 31 ميليارد توليد و 15 ميليارد پس از توليد)، آماده و ساخته شده است.

بخش اعظم ساخت آن در شهرك تازه ساخت سينمايي پيامبر اعظم در 55 كيلومتري شهر مقدس قم انجام شده است؛ شهركي چند ده هكتاري و چند منظوره كه در مختصات واقعي (اندازه يك به يك) و با سازه هاي سبك و پر قدرت به همت شركت سينمايي نور تابان ساخته شده و قرار است زمينه را براي استمرار توليداتي از اين دست تسهيل سازد.

در كنار هم قرار گرفتن نام هايي مانند مجيد مجيدي(نويسندگي و كارگرداني)، سيدرضا ميركريمي(مشاوره نويسندگي و كارگرداني)، ويتوريو استورارو و حميد خضوعي ابيانه(فيلمبرداري)، اسكات اي. اندرسون و مرحوم جواد شريفي راد(جلوه هاي ويژه) و اي. آر. رحمان(موسيقي)، هر علاقه مند به سينما را مجاب به ديدن اين اثر بی بدیع مي كند، به ويژه آنكه نام هاي خارجي اشاره شده، همگي سرشناس و صاحب جايزه اسكار هستند و در فيلم هايي مانند اينك آخرالزمان، ترميناتور2 و ميليونر زاغه نشين حضور داشته اند.

همچنين وقتي معلوم میشودكه منبع الهام گيري استورارو جهت ايده هاي فيلمبرداري، نقاشي هاي استاد بي بديل ايراني، "محمود فرشچيان" است يا زماني كه متوجه مي شويم نام هايي مانند محسن شاه ابراهيمي، حميد قديريان و كلژاكويچ، طراحي هنري اثر را بر عهده داشته اند، باز هم مشتاق مي شويم تا اين اثر را با بازي بازيگراني مانند عليرضا شجاع نوري(عبد المطلب)، ساره بيات(حليمه سعديّه)، مينا ساداتي(آمنه)، محسن تنابنده(ساموئل يهودي) و داريوش فرهنگ(ابوسفيان) به نظاره بنشينيم.

"محمد رسول الله" قرار است يك سه گانه ي هنري باشد تا پكيج سينمايي معرفي "اسلام مهربان" به جهان با محوريت "پيامبر مهرباني ها" كامل شود.

مجيدي کارگردان این فیلم،میگوید: اميدوارم فيلم «محمد رسول الله» شروع جريان نهضت سينماي ايران در جهان اسلام باشد.

مجيدي درباره حضور فيلم در محافل جهاني اظهار كرد: هنوز تصميم قاطع و جدي در اين زمينه صورت نگرفته است اما تمهيداتي در بخش بين‌الملل شركت "نور تابان" انديشيده شده كه پس از قطعي شدن اعلام خواهد شد. تاكنون نيز كمپاني‌هاي آمريكايي خصوصا "سوني پيكچرز" براي ديدن فيلم اظهار علاقه كرده و درخواست‌هاي زيادي آمده است، اما تاكنون هيچ پاسخ نهايي داده نشده است.

اين كارگردان درباره حمايت مقام معظم رهبري از اين پروژه گفت: يكي از توفيقاتي كه در اين پروژه داشتيم، حُسن اعتماد مراجع تقليد خصوصا مقام معظم رهبري بود. توفيق داشتيم خدمت حضرات آيات سيستاني، وحيد،‌جوادي عاملي، مكارم شيرازي و مقام معظم رهبري رسيديم و وقتي توضيحات لازم را در خصوص فيلم مي‌دادند حسن اعتمادي كه شد يكي از بزرگترين الطاف بود. همچنين با علماي اهل تسنن كه در كشورهايي چون تركيه، الجزاير و سوريه ملاقات داشتيم.

به گزارش تابناک ارومیه به نقل از خبرگزاری خانه ملت ؛ بالاخره بعد از گذشت سه سال از آغاز فیلمبرداری پروژه بزرگ سینمایی محمد(ص) به کارگردانی مجید مجیدی، هفته گذشته این فیلم طی مراسم ویژه ای در مشهد مقدس و با حضور عوامل و مسئولان آستان قدس رضوی و خدام بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) به اکران درآمد.البته گفتنی است مدت واقعی کل پروژه از زمان آغاز تا آماده شدن برای اکران 7 سال طول کشیده است.فیلمی که برای ساخت آن حدود 623 میلیارد ریال هزینه شده و بخشی از آن در جاده قم، بخشی در استان کرمان و قسمتی از فیلم نیز در آفریقا ساخته شده است.

پیش از این تصمیم عوامل فیلم روژه محمد(ص) بر این بود که این فیلم در سوریه یا مراکش ساخته شود اما برای بازگشت بودجه به کشور، عوامل ترجیح دادند قسمتی از آن را در جاده قم تولید کنند که برای این کار شهرک سینمایی پیامبر اعظم(ص) را احداث کردند که بعدها نیز بتواند برای سایر پروژه های سینمایی مذهبی و تاریخی قابل استفاده باشد.

فیلم "محمد رسول‌الله (ص)" مخاطبان زیادی در جهان خواهد داشت و به لحاظ تکنیکی از بهترین های دنیا در آن استفاده شده است. همچنین برای کسب تأیید، عوامل این فیلم به ملاقات مراجع تقلید و مقام معظم رهبری رفته و ملاقاتی نیز با علمای اهل تسنن برخی کشورها مثل ترکیه، سوریه و الجزایر داشته اند.

این در حالی است که الازهر مصر نسبت به این فیلم انتقاداتی داشته که گفته می شود جنبه آن بیشتر به لحاظ سیاسی است. همزمان با اکران این فیلم، موجی از حملات رسانه های عربی نسبت به آن آغاز شد که بیشتر سعی در دامن زدن به اختلافات مذهبی دارد.

این فیلم که بازه زمانی 7 تا 14 سالگی پیامبر اسلام را به تصویر کشیده است به زودی در سراسر کشور اکران خواهد شد.

حسین نوش آبادی، معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه فیلم محمد(ص) یکی از حرفه ای ترین فیلم های تاریخ کشور است، گفت: فیلم محمد(ص) به کارگردانی مجید مجیدی با استفاده از بالاترین تکنولوژی ها ساخته شده است.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اظهارات الازهر مصر و برخی مقامات سعودی مبنی بر اینکه نمایش این فیلم با اشکالاتی از قبیل نشان دادن پیامبر مواجه است، توضیح داد: برخی اظهارات عامدانه است چرا که آنها به طور کل با ساخت چنین فیلمی مخالف هستند.

نوش آبادی در پایان در خصوص جزئیات فیلم محمد(ص) خاطرنشان کرد: این فیلم یکی از مهم ترین رویدادهای فرهنگی به شمار می رود که با هدف ورود به سینمای بین المللی ساخته شده است لذا تحرکات شدیدی را از سوی برخی کشورها علیه آن شاهدیم که قصد دارند با یک اثر سینمایی به شیوه ای سیاسی برخورد کنند.

سید علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این فیلم مقطع سنی 7 تا 14 سالگی پیامبر اسلام(ص) را به تصویر کشیده که امیدواریم بعد از کسب این موفقیت بتواند در آینده درباره تمامی زندگی حضرت فیلمسازی شود.

طاهری همچنین درباره برخی انتقادات از سوی الازهر مصر گفت: پیش از این آنها فیلمی را با عنوان "الرسالة" را با همکاری آمریکا ساخته بودند که نسبت به فیلم کنونی محمد(ص) خیلی ضعیف تر است لذا طبیعی است مخالفت ها و انتقادهایی داشته باشند اما نسخه کنونی ایرانی کاملا قدرت برتر خود از لحاظ محتوایی و تکنیکی را نشان داده است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره ایراد برخی کشورها نسبت به نقش آفرینی کودکی به جای پیامبر خاطرنشان کرد: احتمالا به خاطر اینکه در آن سن حضرت محمد(ص) هنوز به پیامبری نرسیده بودند به تصویر کشیدن ایشان از لحاظ مراجع شیعه ایرادی ندارد.

جواد آرین منش، عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم با اشاره به روند ساخت فیلم محمد(ص) به کارگردانی مجید مجیدی گفت: به راحتی می توان این فیلم را که ساخت آن از سال 86 کلید خورد، بزرگ ترین پروژه سینمایی کشور دانست.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس هشتم شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: قاعدتا انتظار این است که یک اثر فاخر، ماندگار و اثر برجسته فرهنگی هنری را از جمهوری اسلامی ایران شاهد باشیم که پیام رسان و نشان دهنده هنرمندان ایرانی در ارتباط با معرفی شخصیت پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه طبیعتا فیلمی که در خصوص زندگی پیامبر اسلام(ص) ساخته که مخاطب آن از جهان اسلام حدود 2 میلیارد نفر مسلمان خواهد بود، گفت: بر همین اساس نسبت به آن حساسیت ها نیز بیشتر خواهد شد و قطعا این فیلم در جهان اسلام انعکاس وسیعی داشته و توانایی ایجاد یک گفتمان را نیز خواهد داشت.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم ادامه داد: اینکه جهان اسلام، علما، اندیشمندان، هنرمندان و صاحبنظران نسبت به چنین فیلمی حساسیت داشته باشند دور از ذهن نیست و این فیلم یک فیلم جریان ساز و تأثیرگذار خواهد بود.

آرین منش عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه فیلم محمد(ص) می تواند در جهت کاهش اسلام هراسی گام فرهنگی مهم تلقی شود، خاطرنشان کرد: در هر صورت پروژه این فیلم، یک کارسترگ، با شکوه و باعظمت ولی حساسیت برانگیز خواهد بود بدین معنا که این گونه تولیدات که همه مسلمانان، هنرمندان و علما به آن حساس هستند با نقدهایی روبرو خواهد شد که ممکن است در نوع خودش مثبت باشد ولی در نهایت اثری فاخر، ماندگار و پیام رسان خواهد شد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص برخی انتقادها از سوی مراجع سایر مذاهب در کشورها، خاطرنشان کرد: ممکن است خبرهای نادرستی پیرامون تولید فیلم به مراجع سایر مذاهب رسیده باشد که آن هم معمولا به خاطر مسائل سیاسی است اما به طور کلی اکثریت مسلمین و مراجع آنها این کار را تأیید کرده و خواهند کرد.

نصرالله پژمان فر، عضو کمیسیون فرهنگی گفت: تولید فیلم هایی نظیر محمد(ص) در فضای امروز نه تنها دنیای اسلام بلکه جهان بشریت بیانگر واقعیات خواهد بود.

پژمان فر ادامه داد: بعد از فیلم محمد رسول الله(ص) به کارگردانی مصطفی عقاد که توانسته بود به بخشی از زندگی پیامبر بپردازد امیدواریم این فیلم هم بتواند بخش های دیگری از زندگی ایشان را چنان نمایان کند که تأثیراتی که زمانی آن فیلم بر جهان بشریت داشت، داشته باشد.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این فیلم به نکات ریز تاریخی بیشتر دقت و اشاره شده است و بر مستندات تاریخی و روایی شیعه بیشتر تکیه دارد.

شجاعی کیاسری در ادامه با تأکید بر اینکه کشورهای دیگر نباید نسبت به این فیلم نگاه و برخورد سیاسی داشته باشند، خاطرنشان کرد: مطمئنا انتقادات سنگینی از سوی سایر کشورها نسبت به این فیلم می شود اما نباید به خاطر آنها عقب نشینی کنیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: این فیلم بر اساس مستندات تاریخی قوی و زیر نظر مراجع تقلید و آیات عظام ساخته شده است و در آینده می تواند مرجع فیلمسازان، محققان و پژوهشگران باشد.

لاله افتخاری، عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی، با بیان اینکه فیلم "محمد(ص)" به کارگردانی مجید مجیدی بعد از فیلم "محمد رسول الله" به کارگردانی مصطفی عقاد، دومین اثر جهانی است که پیرامون پیامبر اسلام ساخته شده است، گفت: تا کنون فیلم های زیادی برای سایر پیامبران الهی ساخته شده اما فیلم مجیدی دومین اثر سینمایی است که برای پیامبر اسلام ساخته شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این فیلم تنها برای ایرانیان ساخته نشده است، عنوان کرد: مخاطبان این فیلم می توانند جمعیت 8 میلیاردی کل دنیا باشند و قطعا تأثیرات این فیلم برای هر فردی از هر دین و مذهبی خواهدبود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: نقش هنرمندان و فیلمسازان در دنیای امروز تأثیرگذاری زیادی دارد لذا هنرمندان کشور ما باید از ظرفیت های موجود جهت تأثیرگذاری بر صحنه جهانی استفاده کرده و با تولید آثار دینی و مذهبی قدمی در زمینه مبارزه با اسلام هراسی بردارند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار