تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیرازگفت:پریبیوتیکها در حقیقت کربوهیدراتهای پیچیده یا فیبرهایی هستند که در اثر آنزیمهای معده تجزیه نمیشود و در نهایت به روده انتقال مییابد روده انسان نیز قادر به هضم این مواد نیست، ولی باکتریهایی وجود دارد که این پریبیوتیکها را در روده تجزیه میکند و بدن را قادر میسازد تا از فواید آنها بهرهمند شود. این ترکیبات در بسیاری از مواد غذایی از جمله سبزی ها، حبوبات و میوهها یافت میشود.
الهه عباسی، افزود:پروبیوتیکها با حضور در دستگاه گوارش موجب تقویت و رشد باکتریهای مفید مقیم در رودهها میشود. این میکروبها جذب مواد معدنی به ویژه کلسیم و منیزیم را از دستگاه گوارش افزایش میدهد و خطر چاقی و دیابت نوع ۲ را کم میکند.
وی ادامه داد:پروبیوتیکها از علائم عدم تحمل لاکتوز شیر در افرادی که دچار این عارضه هستند، میکاهند و با تقویت سیستم ایمنی، مقاومت بدن را در برابر بیماریها بیشتر میکنند. در نتیجه مصرف این محصولات در افرادی که مستعد نفخ و سایر مشکلات گوارشی هستند میتواند کمک کننده باشد. همچنین یکی از مهمترین آثار استفاده از محصولات پروبیوتیک کمک به کاهش کلسترول خون است.
او گفت:بنابراین مصرف روزانه محصولات پروبیوتیک، به ویژه فرآوردههای لبنی همچون شیر، ماست، کفیر یا پنیر پروبیوتیک توصیه میشود. دانستن این نکته نیز حائز اهمیت است که باکتریهای پروبیوتیک بیشتر از یک هفته تا حداکثر ۱۰ روز زنده نمیمانند. مصرف این نوع محصولات برای کودکان زیر یک سال باید تحت نظر پزشک باشد.
به گفته این کارشناس تغذیه پس میتوان اینطور نتیجه گرفت که پری بیوتیکها در حقیقت غذای پروبیوتیکها هستند.