میز تجاری ترکمنستان با حضور استاندار گلستان ، رئیس کل گمرکات کشور ، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ، مشاور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، جمعی از مسئولین استان های گلستان ، مازندران ، گیلان ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی و سمنان و تجار
کد خبر: ۱۴۶۲۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷ 17 December 2015
همایش کشوری میز تجاری ترکمنستان با حضور استاندار گلستان ، رئیس کل گمرکات کشور ، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اعتباری کشور ، مشاور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در امور ترکمنستان ، جمعی از مسئولین استان های گلستان ، مازندران ، گیلان ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی و سمنان و صادرکنندگان و تجار و بازرگانان استان گلستان در محل سالن همایش های هتل بوتانیک گرگان برگزار گردید .

در این همایش مشکلات و موانع فراروی توسعه روابط تجاری دو کشور ایران و ترکمنستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

 استاندار گلستان در همایش میز تجاری ترکمنستان اظهار کرد: باید دبیرخانه مشترک حوزه تجارت استان های شمالی تشکیل شود و در این راستا استان هایی همچون خراسان رضوی، خراسان شمالی و سمنان نیز می توانند حضور داشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، دکتر حسن صادقلو با بیان اینکه روح واحد استان های شمالی در اقدامات می تواند در دولت نیز تاثیر گذار باشد، تصریح کرد: همراهی در اقدامات می تواند در مسائل داخلی استان ها و تجارت خارجی و صادرات این استان ها نیز موثر باشد.
وی با تاکید بر نیاز استان به نقشه جامع صادراتی در شرایط پساتحریم، یادآور شد: باید مباحث صادراتی کشورهایی نظیر ترکمنستان،روسیه، قزاقستان و سایر کشورهای حوزه cis مورد بررسی قرار گیرد و نسخه عملیاتی هر کدام از آنها جهت صادرات تهیه شود.
وی با بیان اینکه باید جایگاه ها در دبیرخانه تجارت استان های شمالی مشخص شود، خاطر نشان کرد: بازگانان و تجار باید قاعده معامله اسلامی را در تجارت رعایت کنند و با نفوذ در روح مشتری سعی در توسعه تجارت در بازارهای جهانی داشته باشند.
استاندار گلستان ادامه داد: اگر کیفیت لازم در اقلام صادراتی وجود داشته شد یقیناً مطالبه در بین مردم ترکمنستان و سایر کشورهای آسیای میانه وجود دارد.
وی با اشاره به نمایشگاه بزرگ صنعتی، بازرگانی ایران در ترکمنستان که در اسفند ماه و در عشق آباد برگزار خواهد شد، گفت: این نمایشگاه نباید صرفاً در یک حضور خلاصه گردد بلکه باید بازرگانان ایرانی و گلستانی با نمایش بهترین های خود، باور تجارت با ایرانیان را در طرف مقابل ایجاد کنند.
دکتر صادقلو یادآور شد : یکی از مشکلات تولیدات گلستان در عدم فرآوری لازم در محصولات صادراتی است که باید مورد توجه تجار و بازرگانان قرار گیرد.
همچنین در این جلسه که در هتل بوتانیک گرگان برگزار شد،رییس گمرکات کشور، ملاقات های مرزی بین ایران و ترکمنستان برای افزایش مبادلات مرزی را ضروری دانست و خواستار تشکیل کمیته مشترک برای امور ریلی بین دو کشور شد.
مسعود کرباسیان اظهار کرد: در حال حاضر دو روز به دلیل تعطیلات ترکمنستان و دو روز به دلیل تعطیلات ایران مبادلات با ترکمنستان تعطیل است و این در حالی است که در هیچ یک از مرزهای ما وضع اینگونه نیست وبه همین دلیل مبادلات دو کشور کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: ما با کشور ترکمنستان شش گمرک داریم که مهم ترین و فعال ترین آن ها اینچه برون، سرخس و لطف آباد است و بندرترکمن نیز باید با فعال شدن منطقه آزاد فعال شود.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان این که واردات کل کشور در هشت ماه امسال ۲۷ میلیارد دلار بوده است، گفت: این در حالی است که سهم واردات ما از ترکمنستان ۱۵ میلیون دلار بوده است. در صادرات نیز امسال کل صادرات کشور ۲۹ میلیارد دلار و سهم صادرات ما به ترکمنستان تنها ۵۷۳ میلیون دلار بوده است که مطلوب نیست.
وی بیان کرد: با توجه به سابقه طولانی فرهنگی بین استان گلستان و ترکمنستان و به لحاظ قرابت بین دو کشور ما امیدوار هستیم برگزاری این میز تجاری به رفع شدن موانع پیش رو کمک کند.
مدیر کل گمرکات کشور در ادامه با بیان این که ریل می تواند جایگاه ویژه ای به لحاظ افزایش مبادلات و تخلیه بار داشته باشد، گفت: ما با کشور ترکمنستان می توانیم تا یک یا دو میلیون تن افزایش مبادلات تجاری داشته باشیم و این به شرطی است که موانع این افزایش مبادلات به زودی رفع شود.
وی تصریح کرد: باید اعتماد متقابل بین دو کشور شکل بگیرد، به عنوان مثال کالایی که آن ها ارزیابی می کنند ما کنترل می کنیم و یا بالعکس هم می تواند باشد. در این صورت است که کار تسهیل می شود و مبادلات بیشتری صورت می گیرد.
کرباسیان بیان کرد: طبق توافقات، قرار شده بود روزی هزار کامیون بین دو کشور تبادل صورت گیرد ولی در حال حاضر این آمار به ۶۰۰ کامیون می رسد که باید این ظرفیت طبق توافقات افزایش یابد.
لازم به ذکر است در این همایش معاون وزیر اموراقتصاد و دارایی گفت: تاکنون ۱۴ اجلاس و چندین تفاهم نامه با کشور ترکمنستان انجام شده است ولی تعدادی از بندهای این تفاهم نامه ها اجرایی نشده است.
محمد خزاعی با بیان این که استراتژی کلی ما توسعه تجارت و گسترش روابط با ترکمنستان است، اظهار کرد: پیروزی ما در مذاکرات هسته ای و برداشته شدن قطعنامه های علیه ایران یکی از مهم ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران است ولی این موفقیت به تنهایی برای توسعه روابط ما کافی نیست.
رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران بیان کرد: ما برخی از بازارهایی که داشتیم را به دلیل کیفیت پایین کالاهای صادراتی از دست دادیم و البته در حوزه تجارت خارجی و حضور در بازرهای بین المللی معارضین جدی داریم.
خزایی افزود: نفس کار تجارت خود رقابت زا است و حضور اقتصادی ایران در کشورهای cis از منظر دشمنان ما حضوری سیاسی تلقی می شود و به همین دلیل اگر دست شان برسد مخالفت می کنند.

لازم به یادآوری است که دوازدهمین نمایشگاه بزرگ صنعتی بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان 4 تا 6 اسفند ماه در عشق آباد پایتخت این کشور با همکاری اتاق بازرگانی گرگان برپا خواهد شد.

منبع: استانداری گلستان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار