تابناک: تنها لطفی که در حق مردم این محله شد این بود که چندماه پیش اداره اوقاف برای بازدید این بنا آمد و برای اینکه آجرهای بنا ریزش نکند، سرتاسر بنای بیرونی را یک پلاستیک کشیدند.
کد خبر: ۱۵۹۹۶۵
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱ 08 January 2016
به گزارش تابناک اصفهان، کمی آن طرف‌تر از ظاهر زیبای میدان نقش جهان، درست پشت گوش مسجد امام (ره) محله‌ای به نام حسن آباد قرار دارد که قدمتش به اندازه قدمت این میدان تاریخی است.

این محله در دل خود آثار تاریخی و همچنین تاریخ جالبی را جای داده که بیشتر آنها به دوران صفویه باز می‌گردد اما گویی زیبایی میدان نقش جهان، چنان مسئولان را مسحور خود کرده است که فرصت رسیدگی به وضعیت این بناها را ندارند.

بقعه باباشیر

بقعه «باباشیر» را می‌توان نمونه یکی از همین نوع آثار دانست که هرچند در گذشته به گفته مردم محله، مورد بازدید بسیاری از گردشگران قرار می گرفته است اما امروز آنقدر در میان زخم های روزگار چهره عوض کرده است که کمتر کسی اگر هم از محله حسن آباد عبور کند این بنا را دیگر بشناسد.

«بابا» در اصطلاح و در گذشته به افرادی در اصفهان گفته میشد که از نظر روحی و عرفانی دارای مراتبی بودند که از جمله معروفترین «بابا» های اصفهان را می توان بابارکن الدین یا بابا عبدالله دانست و طبق آنچه مردم ساکن در این محل از گذشتگان خود شنیده اند، «بابشیر» هم از جمله این افراد بوده است. اما آنچه در این گزارش بیشتر مورد بررسی قرار گرفته است، شرایط نامناسب ساختمانی است که به این نام در محله حسن آباد اصفهان واقع و دغدغه ساکنان محله شده است.

بیشتر کسانی که این بقعه را به خوبی می‌شناسند، کسبه اطراف این بنا هستند که گویی آنها هم بیشتر نگران جان آدم‌هایی هستند که خبری از فرسودگی این بنا نداشته و قصد عبور از کنار آن را دارند.

کسبه این محل می‌گویند آنقدر وضعیت بنای بیرونی بقعه باباشیر ناایمن است که همیشه نگران عبور مردم از کنار این بنا هستند و در روزهایی هم که باران می‌بارد این نگرانی دچار می‌شود که نکند بخشی از آجرهای بنا فروریزد و باعث حادثه ای شود.

بقعه باباشیر

مسعود نامداری که در کنار این بقعه مغازه مس گری دارد، می‌گوید: به دلیل شرایط نامناسب ظاهری این بقعه که سالهاست به حال خود رها شده با مسئولان میراث تماس گرفته ایم اما تاکنون اقدامی برای رفع مشکلات بنا نشده است.

وی که مانند دیگر کسبه و اهالی این محل از خطراتی که وضعیت بیرونی این بنا دارد، نگران است، می‌افزاید: تنها لطفی که در حق مردم این محله شد این بود که چندماه پیش اداره اوقاف برای بازدید این بنا آمد و برای اینکه آجرهای بنا ریزش نکند، سرتاسر بنای بیرونی را یک پلاستیک کشیدند.

کلید بقعه «باباشیر» در دست کاسبان بازار است

اما در این راستا حجت‌الاسلام محمد رضا اسمائیل پور، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک اصفهان در خصوص بررسی وضعیت بقعه «باباشیر» شخصاً به این بقعه رفته است، در خصوص این بقعه می‌گوید:  با توجه به بررسی ‌ها و تحقیقاتی که در محل انجام دادم و با پرس و جو از اهالی و بازاریان بازارچه پشت میدان نقش جهان به این نتیجه رسیدم که معلوم نیست که شخصی که در این بقعه مدفون است، کیست.

وی ادامه می‌دهد: بازاریان بر این اعتقادند که وضعیت این بقعه حدود ۳۰ سال است به همین صورت است و کلید آن نیز در دست کاسبان است و به عنوان انبار از آن استفاده می‌کنند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک اصفهان با بیان اینکه هیچ کس نمی‌داند «باباشیر» چه کسی بوده است، می افزاید: سندی هم در دست نیست که بفهمیم باباشیر کیست و  شاید میراث فرهنگی در این باره اطلاعاتی داشته باشد.

مرمت اضطراری بقعه «باباشیر» تا پایان امسال انجام می‌شود

شهرام امیری، مدیر امور بین‌الملل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز به اعزام گروهی کارشناس به بقعه باباشیر اشاره می‌کند، می‌گوید: پس از بررسی‌های صورت گرفته سازمان میراث فرهنگی اصفهان مرمت اضطراری این بقعه را در دستور کار خود قرار داده است.

وی تخصیص اعتبارات برای مرمت و بهره برداری از بقعه «باباشیر» را از سال ۹۵ اعلام می‌کند و می‌افزاید: به دلیل اینکه برنامه‌ریزی برای تخصیص اعتبارات میراث فرهنگی به اتمام رسیده است نمی‌توان جز تخصیص اعتبار جزئی برای مرمت اضطراری این بنا اعتبار بیشتری برای آن اختصاص داد.

بقعه باباشیر

مدیر امور بین‌الملل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در خصوص نحوه بهره‌برداری از بقعه «باباشیر» نیز ادامه می‌دهد: این بقعه موقوفه است و از این رو برای بهره‌برداری از آن باید نشستی را با مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان که تعامل خوبی نیز با میراث فرهنگی دارد برگزار کنیم.

امیری در حالی خبر از برگزاری نشستی مشترک با سازمان اوقاف و امور خیریه استان در مورد وضعیت این بقعه سخن به میان می‌آورد که اسمائیل پور، مدیر اوقاف ناحیه یک اصفهان از هویت فرد مدفون در این بقعه هم اطلاعاتی در دست ندارد و باید منتظر برگزاری این نشست مشترک و پاسخ مسئولان اوقاف و میراث اصفهان ماند.

 تنها انتظاری که مردم این محله و کسبه از مسئولان هر دو سازمان دارند این است که برگزاری این نشست مشترک آنقدر طولانی نشود که بروز حادثه‌ای بر اثر فرسودگی این بنا، همه بررسی‌های کارشناسی را نقش بر آب کند و فایده‌ای برای امنیت شهروندان نداشته باشد.

هرچند که اداره میراث فرهنگی اذعان دارد که این بقعه تا پایان سال مرمت می شود اما گزارش میدانی خبرنگار تابناک در روز گذشته و در بازدید از این بقعه نشان می دهد هنوز اقدامی در خصوص بازسازی این مکان که هرلحظه امکان آوار شدن آن بر سر مردم منطقه وجود دارد صورت نگرفته است و تنها بعد از این همه پیگیری پلاستیک های آبی نصب شده روی بنا، برداشته شده است!!.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار