با حضور هیأت 6 نفره کشور سنگال به سرپرستی سفیر این کشور در بزرگترین بندر بازرگانی ایران، برقراری خط دریایی حمل و نقل کالا به صورت اختصاصی بین بنادر “شهید رجایی” و “داکار” در دستور کار قرار گرفت.
کد خبر: ۲۴۰۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲ 04 June 2016
به گزارش تابناک هرمزگان، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در نشستی مشترک با هیات دیپلماتیک- اقتصادی کشور سنگال در بندر شهید رجایی که با حضور سفیر این کشور در تهران و مدیرکل بندر داکار برگزار شد، گفت: با راه اندازی مسیر دریایی بین بنادر شهید رجایی و داکار، صادرات کالا از ایران به بازار آفریقا تسهیل می شود.
 
ابراهیم ایدنی افزود: بندر داکار نیز می تواند کالاهای منطقه غرب آفریقا را از طریق بندر شهید رجایی در تنگه هرمز به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس و جنوب شرق آسیا ترانزیت کند.
 
این مقام مسئول با اشاره به موقعیت استراتژیک دو بندر در منطقه، اضافه کرد: بندر شهید رجایی می تواند در زمینه حفاظت از ساحل، آموزش های دریانوردی و بندرسازی به کشورهای غرب آفریقا انتقال دانش و کمک فنی داشته باشد.
 
وی به هیات سنگالی پیشنهاد داد: افزایش تجارت دریایی بین دو کشور از طریق وزارت خارجه و سازمان بنادر و دریانوردی با انعقاد یک تفاهم نامه پیگیری شود.
 
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز بنادر این استان در زمینه فعالیت های بندری و هدایت شناورهای اقیانوس پیما هم اکنون از طریق دانشگاه های تخصصی دریایی و آموزش های دریانوردی برای هدایت شناورهای کوچکتر نیز از طریق آموزشگاه های تحت نظارت سازمان بنادر انجام می شود.
 
ایدنی اضافه کرد: برای همکاری با سرمایه گذاران خارجی، قراردادهای بلند مدت 15 تا 25 ساله در قالبBOT  پیش بینی شده و براساس حجم سرمایه گذاری، تخفیفات و افزایش طول مدت زمان قرارداد مدنظر قرار می گیرد.
 
به گفته این مقام مسئول، تمامی محوطه ها و اراضی بندر شهید رجایی در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و خطوط کشتیرانی متردد از آفریقا به این بندر، طبق نرم استاندارد در بخش نفتی و غیر نفتی خدمات دریافت خواهند کرد.
 
ایدنی اظهار کرد: در بخش توسعه زیر ساخت ها در بندر شهید رجایی، سازمان بنادر و دریانوردی اقدامات مناسبی انجام داده و در مواردی هم از مشارکت شرکت های خارجی استفاده می کند.
 
 مدیرکل بندر داکار نیز در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: پیشرفت بندر شهید رجایی در دوره تحریم ها رو به افزایش رفته و تلاش خواهیم کرد تا از تجارب ایران در این زمینه استفاده کنیم.
 
"کونته” با اشاره به نزدیکی فرهنگی و دینی دو کشور اعلام کرد، سنگال قصد دارد فعالیت های بندری و حمل بار را در منطقه غرب آفریقا را با محوریت بندر شهید رجایی ایران انجام دهد تا زمینه توسعه بیشتر تجارت دریایی بین دو کشور فراهم شود.
 
این مقام مسئول مسیر دریایی سنگال به جنوب ایران را نزدیک ترین مسیر دسترسی از غرب آفریقا به ایران  عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی ایران می تواند برای فعالیت های بندری در کشور سنگال فعالیت کند.
 
 مدیرکل بندر داکار هدف از بازدید و سفر این هیات به بزرگترین بندر ایران را آشنایی و گسترش تجارت بین المللی فعالان بخش خصوصی این کشور از ظرفیت پایانه ها و امکانات بندر شهید رجایی دانست.
 
کونته خاطرنشان کرد: بندر داکار با 600 هکتار وسعت می تواند مقصد کالاهای ایرانی مانند خودرو، فرش و نفت و گاز باشد و سنگال نیز می تواند مواد معدنی خود را برای فرآوری به ایران ارسال کند.
 
به گزارش ایسنا، هیات دیپلماتیک و اقتصادی کشور سنگال پس از این نشست از پایانه ها و اسکله های تخلیه و بارگیری کالای کانتینری، فله و نفتی بندر شهید رجایی و پسکرانه نگهداری کالا در این بندر بازدید کردند.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار