مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مهم‌ترین علت مرگ‌ و میر در کشور بیماری‌های قلبی و عروقی است گفت: مصرف نمک در ایران سه برابر نرم جهانی است.
کد خبر: ۲۸۲۲۵
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸ 27 April 2015
به گزارش تابناک خراسان رضوی به نقل از فارس، زهرا عبداللهی در همایش ایمنی غذا از مزرعه تا سفره که توسط مرکز بهداشت این شهرستان برگزار شد با بیان اینکه 80 درصد افراد در سطح جهانی مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و 90 درصد نیز مبتلا به بیماری‌های دیابت نوع 2 هستند، اظهار داشت: این مسئله به دلیل تغییر شیوه زندگی الگوی مصرف غذایی افراد رخ داده که برای جلوگیری از افزایش آن باید به سمت پیشگیری و ترویج فرهنگ استفاده از غذای سالم برویم.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه امروز 30 درصد از بیماری‌های کشور مربوط به سرطان‌هاست تصریح کرد: متاسفانه امروز 70 درصد افراد در کشور ما مبتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مختلف هستند.

وی با بیان اینکه 88 درصد مردم در کشور الگو صحیح تغذیه را رعایت نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: بیش از 47 میلیون نفر دارای تغذیه ناسالم هستند که از این میزان بیش از 6 هزار و 803 نفر به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه جان خود را از دست می‌دهند.

عبداللهی با بیان اینکه امروز کشور دچار اپیدمی اضافه وزن و چاقی شده است، یادآور شد: متأسفانه از هفت عامل شناسایی شده در زمینه مرگ و میر پنج عامل مربوط به مصرف غذا است که با کنترل آنها می‌توان درصد زیادی از میزان مرگ‌ها در کشور را کاهش داد.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در الگوی مصرف غذایی صحیح از مصرف قندها، چربی ها، روغن و نمک خودداری می‌شود، افزود: در این الگو این مواد به صورت روزانه در غذا استفاده نمی‌شود و همواره دارای میزان مشخصی است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات، میوه، لبنیات و حبوبات همواره در هرم غذایی باید مورد توجه باشد، ادامه داد: متاسفانه امروز به این موارد مهم در سبد کالای خانواده‌ها کمتر توجه می‌شود که این امر سبب به خطر افتادن سلامت جامعه خواهد شد.

عبداللهی با بیان اینکه محققان ثابت کرده‌اند مصرف چربی و نمک ارتباط مستقیمی با بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان و بیماری‌های معده دارد، اضافه کرد: متاسفانه امروز به دلیل مصرف بالای نمک در کشور شاهد افزایش تعداد مبتلایان به بیماری فشار خون در جامعه هستیم.

وی با بیان اینکه براساس آمارهای ارائه شده میزان مصرف نمک در ایران 3 برابر نرم جهانی است، گفت: بخش زیادی از نمک مصرفی مردم مربوط به خوردن فست‌فودها، نان و افزودنی‌های مختلف است.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیش از 50 درصد افراد در ایران از نمکدان استفاده می‌کنند، تصریح کرد: بیش از 86 هزار 500 نفر در کشور مبتلا به بیماری فشار خون هستند.

وی با بیان اینکه براساس آمارهای وزارت بهداشت بیش از 51 هزار نفر در کشور از بیماری پوکی استخوان رنج می‌برند یادآور شد: سالانه بیش از 12 میلیارد ریال برای درمان پوکی استخوان در کشور هزینه می‌شود.

عبداللهی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات از افزایش میزان پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند ادامه داد: متاسفانه امروز میزان مصرف شکلات و شیرینی در سطح جامعه نیز افزایش یافته و ما شاهد افزایش بیماری چاقی در سنین زیر 5 سال در کشور هستیم.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کاهش میزان چربی‌ها در سبد کالای خانواده سبب افزایش سلامت افراد می‌شود، یادآور شد: یکی از برنامه‌هایی که وزارت بهداشت و درمان امسال پیگیری می‌کند مسئله حذف تولید روغن جامد و نیمه جامد در کشور است که دارای میزان زیادی چربی اشباع شده هستند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار