موافقت‌نامه چابهار می‌تواند مسیر تاریخ در منطقه را تغییر دهد

کد خبر: ۲۳۴۴۱۵
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۴ 23 May 2016

نخست وزیر هند گفت: امروز عصر واژگانی همچون اعتماد،‌ همکاری و شمولیت است و محرک و راهنمای موافقت نامه چابهار نیز بر همین عناصر استوار است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا نخست وزیر هند پس از جلسه امضای موافقت نامه چابهار در نشست خبری با اشاره به اینکه امروز شاهد رقم خوردن تاریخ برای مردم ایران، هند و افغانستان و تمام مردم منطقه هستیم گفت:‌ برقراری پیوند و ارتباط از نیازهای اساسی بشر است و ما امروز بر آن هستیم که این نیاز را برآورده کنیم.

وی با اشاره به این که همکاری‌های اقتصادی از ترجیحات ماست تصریح کرد: ایجاد راه‌های جدید و امن برای رسیدن به موفقیت هدف مشترک ماست و ما می‌خواهیم با جهان اتصال پیدا کنیم اما رسیدن به اتصال بهتر در بین خودمان از ترجیحات ماست.

نخست وزیر هند با اشاره به سابقه تاریخی ارتباط فرهنگی سه کشور ایران، هند و افغانستان تصریح کرد: حتی در دوره‌های ‌آشفته تاریخی پیوند این جوامع از بین نرفته است و دیدار امروز ما آغاز فصل جدیدی در مشارکت هایمان خواهد بود.

نخست وزیر هند با بیان اینکه موافقت نامه چابهار می‌تواند مسیر تاریخی این منطقه را تغییر دهد خاطر نشان کرد: موافقت نامه چابهار بنیان نهادن مسیر تازه حق گرایی میان سه ملت است و راه اندازی این کریدور موانع جریان اقتصاد در سراسر منطقه را از بین می برد و ورود سرمایه و فناوری در چابهار باعث ایجاد زیرساخت جدید صنعتی درمنطقه می‌شود.

مودی اظهار کرد: مسیر امن چابهار که در دهانه دریای عمان قرار دارد از اهمیت بالای استراتژیک برخوردار است و با آغاز عملیات اجرایی این کریدور افغانستان به راه مطمئن و دوستانه برای تجارت با نقاط دیگر جهان دست می یابد و هلال منفعت این راه سراسر از سرزمین های این سه کشور خواهد رفت و تا کشورهای آسیایی مرکزی گسترش خواهد یافت.

نخست وزیر هند با اشاره به اینکه اتصال کریدور چابهار به کریدور بین‌المللی شمال و جنوب با عث اتصال به آسیای جنوبی و اروپا می‌شود، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده با راه اندازی این کریدور زمان و هزینه تجارت دریایی با اروپا 50 درصد کاهش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه مشارکت های جهان امروز نیازمند برخورد متناسب با آگاهی بوده است، گفت:‌ امروز با عصر واژگانی مثل اعتماد،‌ همکاری، شمولیت است و نه واژگانی مثل سوء‌ظن،‌ غلبه، تسلط و انزوا که قرارداد چابهار نیز بر همین عناصر استوار است.

مودی با بیان اینکه موافقت نامه چابهار به ملت را تشویق به همکاری می‌کند گفت: بایدبدانیم که کمبود اتصالات سهل و آسان تنها چالش محدودیت پیشرفت ما نیست بلکه آشفتگی‌های سیاسی و فشار اقتصادی در آسیای غربی در حال گسترش است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: پیشرفت با تهدید گسترش اندیشه های افراطی و تروریسم فیزیکی مواجه است.

نخست وزیر هند با بیان اینکه سه کشور ایران و هند و افغانستان خوشبخت هستند که مستعد ترین منابع یعنی نسل جوان را دارند، گفت: حدود بیش از60 درصد از جمعیت سه کشور زیر سی سال هستند و موافقت نامه چابهار فرصت‌های شغلی برای آن‌ها ایجاد می‌کند و موفقیت این قرارداد به منزله یک رای مثبت برای ثبات منطقه خواهد بود.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار