ناصر رضایی پور درباره تدابیر تندرستی در پاییز اظهار داشت: پاییز از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت سرد و خشک است.
به
گفته وی در فصل پایز پرهیز از گوشت گاو، فستفودها، ادویه تندوتیز،
ترشیها، بادمجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رُب و سسها، چای پررنگ،
شوریها، قهوه، نسکافه، کاکائو و... بسیار اهمیت دارد.
این متخصص
طب سنتی ادامه داد: در فصل پاییز مصرف خوردنیهای گرم و تر مانند مرغهای
درشت، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها،
انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه،
گلابی، سبزی خوردن، شلغم، خاکشی و... بسیار مفید است.
رضایی پور
افزود: پرهیز از نوشیدن آب بسیارسرد و دوری از سرمای بامداد, شب و گرمای
میانه روز همچنین استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم، آشها،
آبگوشتها، کلهپاچه و... برای قویشدن دستگاه گوارش در فصول سرد سال
میتواند مفید باشد.
وی اضافه کرد: کاهش فعالیت جنسی, پوشاندن سر
در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر، خوابیدن در مکانهای
سرد و مرطوب، زیادخوابیدن و زیاد بیداریکشیدن و دوریجستن از خشم، اضطراب و
اندوه و پرداختن در حد اعتدال، به شادی و سرور و امید بسیار در فصل پاییز
اهمیت دارد.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: پرهیز از انواع
خونگیری از جمله فصد و حجامت، مگر به تشخیص پزشک متخصص همچنین بوئیدن
عطرها و گلهای خوشبوی ملایم و مناسب مزاج بسیار مفید است.
رضایی
پور خاطرنشان کرد:حمام یکروز درمیان با آب نیمگرم و چربکردن بدن با
روغن بادام یا بنفشه بادام و ورزش معتدل در پاییز بسیار به حفظ سلامت کمک
میکند.