آیا چهارشنبه آخر صفر ، نحس است؟

همچنين در قرآن سوره مباركه قمر، آيه 19 آمده است: انا ارسلنا عليهم ريحا صرصرا في يوم نحس مستمر. «بدرستي كه ما فرستاديم بر ايشان (قوم عاد) بادي سخت در روز نحس طولاني» .
کد خبر: ۳۳۶۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳ 30 November 2016
برای همه ی ما چهارشنبه آخر ماه صفر به عنوان روزی خاص محسوب می شود و معمولا در مناطق مختلف استان هم ، در میان مردم و عوام تاکید است که ، از حیوانات و پرندگان ذبحی صورت گیرد و دلیل آن هم رفع بلا در این روز نحس عنوان شده است.
اما آیا واقعا ، چهارشنبه آخر ماه صفر نحس است ؟ و جایگاه ، فقهی و تاریخی این موضوع چیست؟
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد، حجت الاسلام و المسلمین مهدی شهرباف کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره چهارشنبه آخر ماه صفر گفت: در كتاب «عيون اخبار الرضا» آمده است: «و قام إليه رجل آخر؛ فقال: يا أمير المؤمنين اخبرني عن يوم الاربعاء و تطيرنا منه و ثقله و اي اربعاء هو؟ فقال عليه السلام: آخر اربعاء في الشهور و هو المحاق و فيه قتل قابيل هابيل اخاه و يوم الاربعاء القى إبراهيم عليه السلام في النار و يوم الاربعاء وضعوه في المنجنيق و يوم الاربعاء غرق الله فرعون و يوم الاربعاء جعل الله عز وجل قريه لوط عاليها سافلها يوم الاربعاء ارسل الله عز و جل الريح على قوم عاد.» (در روايتى از امير مؤمنان على (عليه السلام) مى‌خوانيم: شخصى از امام (عليه السلام) درخواست كرد تا درباره روز (چـهارشنبه) و فال بدى كه به آن مى زنند و سنگينى آن، بيانى فرمايد كه منظور كدام چهارشنبه است؟ ايشان فرمود: (آخر اربعاء فى الشهر و هو المحاق و فيه قتل قابيل هابيل اخاه ... و يوم الاربعاء ارسل الله عز و جل الريح على قوم عاد). منظور چـهارشنبه آخر ماه است كه در محاق اتفاق افتاد، و در همين روز (قابيل) برادرش (هابيل) را كشت ... و خداوند در اين روز چهارشنبه تندباد را بر قوم عاد فرستاد). (ترجمه از تفسير نمونه)

وي افزود: همچنين در قرآن سوره مباركه قمر، آيه 19 آمده است: انا ارسلنا عليهم ريحا صرصرا في يوم نحس مستمر. «بدرستي كه ما فرستاديم بر ايشان (قوم عاد) بادي سخت در روز نحس طولاني» . مفسرين در ذيل آيه مباركه آورده اند، منظور از روز نحس در آيه مباركه روز چهارشنبه آخر ماه بوده كه بعضي مفسرين آن را چهارشنبه آخر ماه صفر مي دانند (تفسير اثنی عشري ج 12 صفحه 378 و تفسير منهج الصادقين ج 9 صفحه 100 )

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: حضرات معصومین (ع) در این موارد برای دفع و دوری از فال بد زدن به صدقه دادن، قرائت قرآن، دعا خواندن و توکل برخدا اشاره کرده اند.

شهرباف در پایان اضافه کرد: فردا چهارشنبه آخر ماه روزی که در باره اش صحبت کردیم و مصادف با شهادت امام رضا(ع) است. بنا بر این انجام مواردی که در بالا ذکر شد، قطعا تأثیر گذار است.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار