به گزارش «
تابناک یزد»؛ عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است.
پروین رامک در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: موسیر ایرانی یکی از گیاهان
اندمیک ایران است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر
محسوب میشود.
وی ادامه داد: در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و
به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست
استفاده میشود.
رامک افزود: همچنین در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم و کاهش التهاب
مفاصل، هضم کننده غذا، اشتهاآور و... به کار برده میشده است.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: موسیر
ایرانی غنی از عناصر معدنی مانند آهن، مس، روی، منگنز، پتاسیم و... بوده و
به لحاظ تغذیهای، پیاز موسیر از ارزش بالایی برخوردار است.
وی از ترکیبات این گیاه به آلیسین اشاره کرد و گفت: این ماده به لحاظ
بیولوژیکیترکیب فعالی بوده و خاصیت باکتریکشی، قارچکشی و ضدپارازیت بودن
آن گزارش شده است.آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از
رشد و تکثیر سلولهای سرطانی نوع Hela و Mcfv جلوگیری کند.